TuneBox2

Uppgraderar  ljudanläggningar till Wifi streaming

 

SRC förbättrar ljudkvalitén för Spotify & AirPlay musik

 

Multirum med "Party"-knapp & Mobil App

 

Anslut med Analog 3.5 mm  (AUX) & Optisk Digital (SPDIF)

 

Spotify Connect & AirPlay & DLNA kompatibel

 

P P P P P

release the power of sound

Bättre ljudkvalité

Många av oss äger högtalare eller ljudanläggning som inte är trådlösa. Det finns alternativ för att fixa det, och TuneBox2 ger förmodligen den bästa ljudkvalitén.

TuneBox2 är kompatibel med AirPlay, Spotify Connect, DLNA & NetAudio. Oavsett om du har en Apple-, Android- eller Windows-enhet som musikspelare får du bästa ljudupplevelsen när du strömmar musiken trådlöst via TuneBox2 till din ljudanläggning.

TuneBox2 använder "High Quality Sample Rate Conversation" för att göra den digitala musiken mer lik sitt ursprungliga analoga format.

High Quality SRC

Enkelt uttryckt förbättrar SRC kvalitén för strömmad musik, som ex.vis Spotify och AirPlay, från 16-bit/48kHz till 24-bit/192kHz.  All musik är från början analog och när den görs om till digital, samplas den med en viss upplösning. För CD-musik nöjer man sig med 16-bit/44.1kHz. TuneBox2 gör musiken mer lik den ursprungliga analoga, genom att interpolera och "upp-sampla" till 24-bit/192kHz. TuneBox2 ökar upplösningen på den digitala musiken med hjälp av High Quality Sample Rate Conversation.

Wifi vs. Bluetooth

Även om Bluetooth är bra och den vanligaste anslutningen för trådlösa högtalare, så har Wifi tekniken klara fördelar.

Med Wifi streaming slipper du irriterande notifieringsljud från diverse appar som du får med Bluetoothanslutningen. Musiken slutar inte spela om telefonen ringer och med TuneBox2 får du dessutom Multirum-funktion. Upp till 10 boxar kan spela musik synkroniserat i dina olika ljudanläggningar.

 

Multirum - Party

Tag musiken med dig till fler rum. TuneBox2 har den enklast tänkbara multirumfunktionen. Tryck in Party-knappen för att starta synkroniserad uppspelning till fler TuneBox2 i andra högtalare/ljudsystem.

Party-knappen är världens första app-fria multirum-funktion. En enkel och intuitiv lösning som inte kräver smart mobil eller PC för att starta multirumuppspelning.

Men självklart finns äve en mobilapp (iOS & Android) för att styra och kontrollera alla dina TuneBox2

AirPlay, Spotify Connect & DLNA kompatibel

Strömma valfri typ av musik via Wifi till högtalare och ljudanläggningar från iOS, Android, PC & Mac. TuneBox2 ger stöd för de flesta ljudformat.

För iOS och Mac dyker TuneBox2 upp som en AirPlay-enhet. Man behöver inte installera någon extra app. Samma sak gäller Spotify Connect i iOS, Android, PC och Mac, då finns TuneBox2 i Spotify som en enhet att lyssna via. Med Spotify Connect kopplar TuneBox2 sig direkt mot Spotify servern för att streama musiken och fortsätter spela även om du stänger ner mobilen eller datorn. Du kan rocka loss hela dan utan att behöva ha igång telefonen/datorn mer än för att starta uppspelningen.

AirPlay

DLNA

MP3

 

M4A

 

AAC

 

ALAC

 

ALFF

 

WAV

 

WMA

 

FLAC

R R R R R R Q Q R R R Q Q Q R R

TuneBox2 ansluts till ditt nätverk med Ethernet eller Wifi. Använder du Ethernetanslutningen, kan du utnyttja TuneBox2 som en accesspunkt för ett trådlöst nät där du placerar den.

Streama din egna musik

Strömma musiken från dina vinylskivor eller CD direkt ut i nätverket, till valfri plats i hemmet. Du behöver inget trancoding program i datorn och du behöver inte först rippa ner skivorna till din NAS. Det finns en version av TuneBox (TB21) som har utrustats med audio-in och en ADC (Analog Digital Converter). Den analoga musiken kodas i 24-bit/96kHz och finns tillgänglig för live wifi-streaming.

 

TuneBox är designad för att vara enkel att använda, och att strömma sin egen musik i ett multirumsystem med TuneBox är verkligen enkelt. Anslut ljudkälla till en TB21, växla musikkälla från NET till AUX (på TB21) och din musik strömmas i ditt nätverk. Lyssna på valfritt ställe genom att trycka in Party-knappen på den TuneBox2 där du vill lyssna.

 

Yta & Innehåll

TuneBox2 har en elegant design och både yta och innehåll håller hög standard och känsla av kvalité.

För att konvertera för digital-till-analog, DAC, används Sabre Sound ES9023 och i TB21 finns dessutom en Cirrus Logic CS5343 ADC för att konvertera analog musik från Audio-in till Digital.

TuneBox2 DAC har upplösningen 24-bit/192kHz och ADC kodar med 24-bit/96kHz (jfr. CD-ljud som har 16-bit/44.1kHz)

 

Sabre Sound ES9023 24-bit/192kHz DAC

Cirrus Logic  CS5343 24-bit/96kHz ADC

TuneBox2

TuneBox2 finns i två färgalternativ, brun och vit och i två versioner, TB20 och TB21. TB20 har två versioner av audio ut, analog 3.5 mm stereo (AUX) och digital coax / optisk utgång.

TB21 har AUX utgång för ljudet och en stereo-ingång  för vinyl/cd spelare samt en omkopplare i fronten för ljudkälla (NET/AUX)

TB20

TB21

Kompatibilitet

 

Streaming

 

Ljudformat

 

Wifi standard

 

Ljud ut

 

 

Ljud in

 

Ljudkrets

 

 

iOS, Android, Mac, PC

 

Spotify Connect, AirPlay, DLNA

 

MP3, AAC, WAV, WMA, M4A, FLAC, ...

 

802.11 b/g/n

 

(TB20) Analog 3.5mm AUX, Digital coax / optisk

(TB21) Analog 3.5mm AUX

 

(TB21) 3.5 mm Line-in

 

(TB20)  DAC ES9023

(TB21) DAC ES9023 & ADC CS5343